Kookavonden voor gezelschappen voor 8 tot en met 12 personen. Een bijzondere en gezellige avond uit als invulling voor een vrijgezellendag, verjaardagsfeest, broers-of zussendag of de hele familie. Maar ook als een activiteit voor de vrienden- of vriendinnenclub of samen met buren of bekenden. Ook zakelijk gezien is koken Bij Dinja een bijzondere teambuilding activiteit, informeel relatiebeheer of prima als invulling voor een klein personeelsfeest of het jaarlijkse kerstdiner of de kerstborrel. Doordat u bij ons thuis bent, verlaag ik de drempel door in een huiselijke sfeer samen te gaan koken.
4 gangen seizoensmenu.
Deze workshop is inclusief een aperitief, amuse, recepturen, gebruik van kookschort, alle consumpties en koffie of thee met lekkernijen als afsluiting.
· Aperitief met amuse: Roggebrood met gerookte zalm en salade van appel, crème fraîche en bieslook.
· Frisse salade met gebakken duivenborst en verse vijg met een compote van boerenjongens en vanille.
· Paddenstoelenbouillon met truffel-kruidenroom.
· Gebakken hertenbiefstuk met grove hutspot met 5-spices en hertengoulash in donker bier gegaard.
· Warme bananenpudding met caramelsaus en specerijenparfait.
· Afsluiten met koffie of thee met breekchocolade, hazelnotentruffel en koffie-of theelikeur.
Spaans, Italiaans, Klassiek Frans of Sushi.
Workshop naar keuze of volledig op maat.
Menu is inclusief een aperitief, amuse, recepturen, gebruik van kookschort, alle consumpties en koffie of thee met lekkernijen als afsluiting.
· Aperitief met Antipasti: Geroosterde vijgen met gedroogde ham en balsamicosiroop.
· Vitello Tonato. (Dungesneden kalfsmuis met tonijnsaus, kappertjes en rode ui)
· Gegrilde zalmfilet met risotto met groene groenten, zelfgemaakte pesto en Parmezaanse kaas.
· Ricottataart met Limoncellogelei en citroensorbetijs.
· Afsluiten met koffie of thee met chocoladesalami, espressocake met mascarpone en yoghurtpanna cotta met rood fruit.
U wordt hartelijk ontvangen met een heerlijk aperitief. Daarna start de kookworkshop en krijgt u uitleg over het bereiden van het door u gekozen menu. U gaat in kleinere groepjes van 2 à 3 personen aan de slag met het gerecht naar keuze. Elke groep bereidt onder deskundige begeleiding een onderdeel van het menu, dit duurt circa 1,5 tot 2 uur.
Als alle menu-onderdelen klaar zijn, gaat u met zijn allen aan de mooie gedekte tafel en kunt u gaan genieten van uw eigen creaties met een goed glas wijn. De groep die het desbetreffende gerecht bereid heeft, maakt samen met Dinja de borden op en serveren deze vervolgens ook uit. Zo komt iedereen aan de beurt. In totaal duurt een kookworkshop circa 4 uur.
We kunnen rekening houden met specifieke dieetwensen. Of het nu gaat om een allergie of intolerantie, religieuze of persoonlijke voedingsgewoonten. Samen met u stel ik graag een menu samen waarbij elke deelnemer aan iedere gang kan deelnemen.
Bij Dinja mag het altijd anders. Naast de themamenu’s mag u ook zelf ideeën aandragen en mee bepalen wat er gekookt en geserveerd wordt. Neem contact op en we maken er iets lekkers van!
In een zeer gezellige huiselijke ambiance en met de passie en vakmanschap van Dinja werd een leerzame workshop een overheerlijk eetfeestje!
Al enkele jaren mag ik met ontzettend veel genoegen met een clubje mannen kookworkshops “bij Dinja” volgen. Zij weet in een huislijke sfeer geweldige gerechten voor te bereiden, die wij ook nog klaar weten te maken en altijd een onverwachte smaaksensatie geven. Een echte aanrader, zelfs als dat slechts éénmalig zou zijn.
Kooklessen bij Dinja zijn gezellige avonden waarbij we lekkere, verrassende gerechten maken en samen eten. Dit alles onder deskundige leiding van onze enthousiaste gastvrouw Dinja. Aan het einde van de avond worden we door haar ook nog eens bij de koffie of thee verwend met door haar zelfgemaakte lekkernijen. Omdat we de recepten meekrijgen kunnen we alles thuis zelf ook nog eens maken.
Het zijn kortom, gezellige, leuke leerzame avonden.
Het was in eerste instantie onze bedoeling om met een vriendengroepje van 6 personen een aantal keren een kookworkshop bij Dinja te volgen. Omdat het ons zo goed bevalt, eten we nu echter al een aantal jaren vier maal per jaar bij Dinja. Telkens heeft Dinja weer een uitgebreid en verrassend menu voor ons samengesteld. Tijdens het koken is de sfeer altijd ontspannen en heel gezellig. Als door de gezelligheid of gebrek aan onze kookkunst er iets dreigt te mislukken, is Dinja er altijd op tijd bij.
Als kok aan huis geeft Dinja de ontvangst van je gasten echt iets extra’s. Ze is niet nadrukkelijk zelf aanwezig, maar de resultaten van haar culinaire kunsten (en Kunst is het) zijn dat des te meer.
Als vanzelfsprekend werk ik in elke workshop met de lekkerste en altijd superverse ingrediënten. Ik ga voor mooie producten en selecteer uitsluitend op kwaliteit. Waar mogelijk werk ik met lokale leveranciers en kies ik voor groenten en fruit van het seizoen. Hierbij kunt u denken aan biologisch vlees, maar ook aan verse groenten of aardbeien direct van het land en natuurlijk kruiden uit mijn eigen tuin.